Есенните тенденции в модата

 

Есенните тенденции в модата

Цветя за всеки повод

За студените месеци, които ни предстоят, се запасете не само с топли дрехи, но и с цветове. Трябва ли да се ограничавате в тъмната гама от така наречени "зимни тонове", когато ви очаква разнообразие от цветя, разпръснати по дрехите на сезона. Текущата мода за цветни принтове не е дискретна или минималистична. Цветята са големи, наподобяват апликации върху дрехите, привличат вниманието с артистичния разбъркан подход в съчетанието им или пък са дребни и ярки, покриващи изцяло материите, наподобявайки на ретро шарките от стаята на баба ви. За да се вдъхновите само разгледайте колекциите на Balenciaga, Prada, Christopher Kane.

Неочаквано добри комбинации

MSGM

Можете сами да постигнете ефекта като комбинирате пролетно-летни дрехи с цветни принтове със зимни дрехи в неочаквани цветове. Нежна рокля с презрамки може да бъде носена върху поло с дълъг ръкав в тъмен цвят или под пуловер с декорации. Така разнообразявате летните си дрехи по нов и неочакван начин, като използвате топлите и удобни зимни пуловери и блузи с поло. Това показаха от марката MSGM в Милано- копринена рокля на точки с пуловер с логото на марката и кожени ботуши и ръкавици. Една толкова смела, колкото и подходяща комбинация от различните трендове на сезона.

Сблъсъкът на материи и принтове продължава в Париж с Dries Van Noten, който предлага красиви рокли с презрамки от кадифе или коприна в тъмни нюанси, носени върху бяла риза или пуловер с коктейлни ръкавици.

van noten

Комбинациите са многобройни и макар и да напомнят на издължения силует на кабаре ансамбъл от 20-те, те са готови да шокират с гръндж стилистика и дързост. Пригответе се да намразите и заобичате хаотичните съчетания от материи и декорации.

Голо рамо

голо рамо

През този сезон трябва да се настроим за вдъхновение от 80-те и то най-вече в обемните рамена, които създават изцяло нов силует. Но не е нужно да носите сако с подплънки, за да се възползвате от тенденцията. Вместо това заложете на по-нежния омекотен силует на едното голо рамо. Изберете рокля или блуса с един дълъг ръкав, с или без обемен акцент зависи от вашите предпочитания. Ако ви се струва, че това е прекалено непрактично за студените месеци, комбинирайте със сако и изненадвайте всеки път,  когато го съблечете, за да разкриете елегантно голо рамо. Марки като Moschino, Lanvin и Rodarte показаха силен акцент в покритото рамо с едра панделка или набор от плат.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (3 гласували)

Сподели това