Футболни обувки

Съдържа 6 продукта.
Показване на 1 - 6 от 6 артикула

Каква е разликата между бутонките и стоножките?

Бързо и лесно може да различите различните футболни обувки за закрито и за открито, като ги погледнете от долу. С един бърз поглед ще установите разликата.

Футболни обувки за зала или асфалт

Те изглеждат като обикновени маратонки и много хора ги носят като такива. За разлика от футболните обувки за трева те нямат високи шипове. Тяхното ходило плътно прилепва към земята и дава стабилна упора при стъпване върху дървени или циментови основи.

Футболни обувки за трева

Тези обувки имат най-различни модификации, но основната разлика е в техните шипове. Основно значение за това играе тревата на която ще се стъпва. Ако например тя е кална те трябва да имат по дебели шипове, а при суха трева по тънки и дори метални.

Футболни обувки

Как да изберем футболни обувки?

След като вече сте уточнили настилката на която ще играете, просто пробвайте различни модели. Може да направите кратка консултация с други спортуващи или вашия треньор.

Ако избирате обувки за зала – стоножки, търсете ги с плоска и равна подметка, осигуряваща добро сцепление, което да предотврати подхлъзване и да увеличи вашата подвижност

Обувките за трева, трябва да осигуряват и поддържат добре глезена. Те трябва да прилепнат добре за вашите крака и да стабилизират стойката ви във всеки момент на терена. Колкото по високи са те, толкова повече се намаля вероятността от контузия.

Много от моделите обувки включват и подсилена предна част на пръстите, която омекотява удара на топката.

И нека обобщим

Както споменахме горе, вида на площадката за игра определя и вида на обувките. Не забравяйте да изберете обувка, идеална за мека основа, твърда основа, твърда земя или тревна площ.

Още