Как да ходим на токчета?

 

Как да ходим на токчета?

Кои са най-предпочитаните дамски обувки? Разбира се това са високите токчета. Те ви помагат да изглеждате високи, стройни и да се чувствате по уверени. Въпреки това стъпването на токчета е доста трудно, освен ако не сте свикнали с него. Не се притеснявайте да се научите. Ние ще ви покажем как най- бързо да свикнете. Следвайте нашите полезни съвети и ще стъпвате стилно на тънък ток. 

Започнете със малки стъпки

След обуване не бързайте, започнете да стъпвате леко и на малки бавни стъпки, като се уверите че не сгъвате коленете. Високите токчета скъсяват крачката. Колкото по висока е петата, толкова по кратък е краят. Не се опитвайте да правите големи стъпки за да компенсирате- придържайте се към малки и изящни стъпки, при които се чувствате комфортно.

Пристъпвайте с първо с петата

Когато се разхождате не стъпвайте с предната част на обувките. Правилно се стъпва с петата и след това плавно плъзнете предната част към земята. В същото време тежестта на тялото ви трябва да се премести отзад – напред, като се приготвите за следващата стъпка

Подобрете стойката си

Носенето на обувки с ток превключва центъра на тежестта  на долната част на гърба, за да компенсира, ако не поддържате отлична поза.

Важно правило е да избягвате да гледате надолу, когато ходите на високи токчета!

Дръжте главата си изправена в съответствие с гръбначния ви. Брадичката трябва да е успоредна на пода.

Дръжте раменете си изправени и ръцете отпуснати встрани. Може да провате с леко плъзгане на ръцете напред и назад докато вървите за баланс.

Сгъвайте леко колената си, не трябва да ги стягате докато вървите.

Вървете в права линия

Представете си че вървите в права невидима линия. Моделите по модните подиуми често си пресичат краката един през друг, за да придадат движение на ханша. Препоръчваме ви да погледате клипове от модни ревюта в youtube и да се опитате да подражавате на професионалните манекенки. Повечето жени носят високи токчета за да изглеждат секси.  

модно ревю

7 Важни съвета преди и след обуване обуване на токчета

  1. Размачкайте задната част на обувките при петата за да омекнат. Това е много важно, защото твърдите обувки много често предизвикват пришки или мехури.
  2. Започнете първи стъпки у дома и пробвайте да преминете върху различни настилки -  паркет, плочки или килим. Така ще свикнете да стъпвате и ще стабилизирате походката си.
  3. Внимавайте при слизане от стълби. Първо се чувствайте съвсем уверени и след това може да продължите надолу, като задължително се придържайте за парапета.
  4. Внимавайте при излизане на вън, често при асфалт, плочки или неравности по пътя могат да причинят изкривяване и най-лошото- счупване. Препоръчваме ви да избягване неравности или ако не сте сигурни в походката си да не излизате навън.Може да пробвате с посещения на супермаркет. Гладката повърхност е идеална за да свикнете, а количката за пазаруване ще ви служи за подкрепа и баланс.
  5. Дайте почивка на краката си. Когато носите високи токчета, най-добрият съвет, който можете да направите, за да предотвратите болката, е просто да седнете, когато е възможно! Това ще даде почивка на краката и ще спре всяка болка или дискомфорт.
  6. Избягвайте да сваляте обувките. Когато извадите високите токчета, краката ви са склонни да се подуват. Ако непрекъснато сваляте обувките си и след това ги слагате отново, това ще става все по-болезнено.
  7. Не носете високи токчета твърде често. Високите токчета изглеждат страхотно, но ги запазвате за специални поводи. Ако ги носите твърде често, ще получите мехури и подуване, а също така може и да причинят болки в кръста. 

С високи токчета на работа

Ако трябва да носите токчета всеки ден за работа, опитайте да носите различна височина. Това предотвратява прекалено голямото налягане или триене от концентриране върху едно конкретно място и поддържа усещането за стабилност на краката.

почивка на краката

Пазарувайте разумно. Не всички високи токчета са равни и способността да се ходи добре на високи токчета зависи до голяма степен от избора на правилните. Винаги ходете при пазаруване на обувки в края на деня, когато краката ви са леко подути от ходене и най-големи. Винаги опитвайте и двете обувки в магазина и се разхождайте наоколо - ако не ги намерите удобни веднага, вероятно никога няма да го направите.

широки токчета

Съветваме ви да започнете от по ниски токчета и възможно по широки. В никакъв случай не пробвайте със „стилето“ понеже те са тънки и високи и много трудно ще им свикнете. Постепенно качвайте размера и се чувствайте перфекно.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (6 гласували)

Сподели това