Как да почистим лачени обувки?

 

Как да почистим лачени обувки?

Продължаваме серията със статии как да почистим нашите обувки. В предишната статия ви разказахме как да изперете вашите обувки. Сега е ред на обувките от естествена кожа и по точно лачените.

Предварително почистване

Първото което трябва да направите е да почистите мръсотията с течен сапун и вода. Развържете връзките и измийте обувките като ги избършете с чиста кърпа, върху която капнете няколко капки сапун. Внимателно разтривайте цялата повърхност на обувките. Избършете ги с друга влажна и чиста кърпа.

Основно почистване

Отстранете следите от потъмняване с помощта на дезинфектант за ръце. Потопете памучен тампон в дезинфектант за ръце. Внимателно натърквайте върху следите от потъмняване върху обувките от лакирана кожа. Избършете излишния дезинфектант за ръце с чиста кърпа. [12] Може да използвате вазелин от аптеката за да възвърнете блясъка на кожата.

Полиране до блясък

полиране на лачени обувки

Полирайте обувките си с минерално масло. Минералното масло е основната съставка в повечето козметични почистващи средства, както и във плажните масла и може да се използва самостоятелно за същия ефект. Налейте 4-5 капки от него върху чиста кърпа и го разтрийте върху повърхността на обувките си. Използвайте втора кърпа, за да оцветите обувките си до съвършен блясък.

Време е на сложите обратно връзките или просто да обуете вашите лачени обувки.

Ако статията ви е харесала, моля гласувате за нея.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (11 гласували)

Сподели това