Как да почистим обувки от естествена кожа

 

Как да почистим обувки от естествена кожа

В предните статии писахме как да изперете вашите обувки и как да почистите лакираните модели. Днес ще пишем за основните правила при почистване на обувки от естествена кожа.

Редовната грижа за кожените обувки ще удължи техния живот. Редовно премахвайте мръсотията и петната. Кожата има нужда да се почиства редовно с мека четка, която не е драска. Велурените обувки се почистват със специална четка, като за тях ще ви разкажем в следващата статия.

Към специалните продукти за поддръжка на кожата, може да използвате и мокри кърпички, гумичка за молив и също така царевично нишешсте.

Бързо почистване на вашите обувки.

Ако сте на път и кожените ви обувки се изцапат, може да използвате мокри кърпички за да ги почистите. Най- добрия вариант са мокри кърпи за бебета, тъй като те са достатъчно нежни и няма да навредят на кожата. Овлажняващите свойства ще придадат блясък

Основно почистване на кожата

Стъпка 1. Отстранете замърсяванията с меката четка, като внимателно разтривате повърхността на обувките с кръгови движения. Прекалено силното натискане и търкане може да повреди кожата. Долната част може да почистите с движение по дължината на подметката.

Стъпка 2. Време е да премахнете връзките и да ги оставите настрана. Почистващите, подхранващи и полиращи препарати могат да оцветят или състарят връзките на вашите обувки.

четка за обувки

Стъпка 3. Ако не разполагате с почистваш препарат за кожени обувки, намокрете кърпа с вода и добавете няколко капки течен сапун. Разтъркайте обувките добре, а след това избършете със влажна кърпа.

На пазара съществуват най- различни почистващи препарати с които може да замените течния сапун, но дори и с него вашите обувки ще заблестят.

Стъпка 4. Избършете обувките отново, но този път използвайте суха кърпа. Премахнете останалия по обувките сапун и ги оставете да изсъхнат. Не е препоръчително да оставяте обувките до радиатор или печка, понеже топлината може да причини обезцветяване или напукване на кожата.

Как да отстраним петна по кожата на обувките?

Мазни петна, петна от масло или подобни може да отстраните с талк. Както знаем талка се използва за подсушаващо и абсорбиращо средство. Снабдете се с него от най-близката аптека. Поръсете обилно петната и оставете около 2,3 часа. Талка ще поеме петната и след това го почистете с кърпа напоена с вода.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (7 гласували)

Сподели това