Как да почистим обувки от велур

 

Как да почистим обувки от велур

Продължаваме със серията от статии за поддръжка на вашите обувки. Днес ще ви разкажем няколко лесни трика с които да почистите вашите велурени обувки. Те са едни от най-трудните за поддържане модели, поради обработката на кожа. Лесно се замърсяват, поемат вода, образуват се черти и петна. Именно затова доста хора ги избягват, но всъщност тяхната поддръжка е много лесна.

Преди да започнем ще ви предупредим при почистването на велур не използвайте вода. Тя променя цвета и причинява петна.

Четка за велур

За да почистите вашите обувки от велур се снабдете със специална четка. В повечето магазини за почистващи материали се предлагат най-различни модели. Започнете с движения напред и назад, като почистите цялата повърхност.

Гума за почистване на велур

Другото помощно средство което ви е нужно при почистване на обувки от естествен велур е гумичката. Може да използвате обикновена гума за молив от книжарницата или да се запасите със специална за обувки. С нея ще премахнете чертите и драскотините, които се образуват по обувките от велур. Важно е да търкате само в една посока и без натиск, за да не повредите материала.

гума за велур

Отстраняване на петна по велур

Един чудесен начин за отстраняване на мазни петна е царевичното нишесте. Втрийте една щипка нишесте в петното и оставете да престои 2,3 часа. След това изчистете с четката за велур.

Как да предпазим обувките зимата

През зимния сезон е добре да поддържате вашите обувки като ги инпрегнирате. Това може да научите в предишната ни статия.

Въпреки поддръжката, която изискват, обувките от велур остават предпочитани за всеки сезон. Може да разгледате предлаганите от нас модели и да направите своя избор. Ние гарантираме, че ще останете доволни.

Оценка за статията

Оценка: 4.5 / 5 (8 гласували)

Сподели това