Как се разширяват обувки

 

Как се разширяват обувки

Първите часове след обуване е добре да ходите във дома, за да могат обувките да приемат вашата форма на крака и да предотвратите пришки и нежелани рани. При спортни обувки може да пробвате с два чифта чифта чорапи, за да предотвратите вероятността от ожулвания и мехури.

Ако все пак обувките малко ви стягат, може да пробвате някой от тези 3 начина които ще ви предложим по долу:

Метод 1. Разширяване на обувки с сешоар и топъл въздух

За целта са нужни няколко чифта дебели чорапи и сешоар или печка тип духалка.

Обуйте чорапите един върху друг, колкото повече сложите, толкова повече ще се отпуснат обувките. След това включете сешоара на средна температура и почнете да го местите от всички страни на обувките от около 15 сантиметра разстояние, като наблягате на предната част около пръстите, като наблегнете няколко минути върху тази част. Добре е след тази процедура да освежите обувките със препарат за ожа или велур, защото топлината е възможно да изсуши кожата

  • Този вариант е подходящ за обувки само от естествени материали – кожа и велур. Не нагрявайте обувки от изкуствена кожа защото може да ги повредите.

Метод 2. Разширяване на обувки във фризер

Разширяване на обувки в фризер

За този метод са ви нужни торбички със запечатване с цип.

Напълнете я една трета с вида и я затворете здраво. След това задължително леко притеснете с ръка за да проверите дали не изтича от някъде. Ако всичко е наред я поставете внимателно в обувката и се уверете че не е особено стегнато.

Поставете обувките във фризера и изчакайте няколко часа докато водата стане лед. След това ги извадете и изчакайте 20, 30 минути докато леко се размразят. Проверете дали това е желания размери и ако не е достатъчно повторете процедурата още веднъж.

Метод 3. Купете си разстегател за обувки

Разширител за обувки

Вероятно сте виждали това отдавна в дрешника на вашия баща или дядо. Използването на този метод е най просто и няма риск да повредите обувките, както другите два начина, първия да изгорите кожата или при втория да я намокрите с вода.

Този метод може да се ползва както да дамски, така и за мъжки обувки.

  • Подходящо е основно за обувки от естествени кожи, но може да се прилага и на някой обувки от екологична кожа.

Няколко важни правила:

Никога не купувайте прекалено тясни обувки. Според нас всяка обувка трябва да има около 1 сантиметър пространство около ширината на големия пръст. Все пак там е основното движение и е добре да се движат спокойно.

Купувайте обувки към края на деня, защото краката ви ще бъдат подути и по големи. Пробвайте ги в магазина да ги разтъпчете, или ако ги закупувате през интернет използвайте опция за тест и преглед. Ние в онлайн магазин Vodo.bg винаги предлагаме такава, независимо дали е до офис на куриер или до адрес. Ако обувките не са ваш размер просто не ги купувайте, или ги заменете с по- удобни.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (10 гласували)

Сподели това