Какви зимни чорапи да купим?

Какви зимни чорапи да купим?

През мразовитите дни е задължително краката Ви да са винаги топли, защото ако те измръзнат, това Ви гарантира настинка. Винаги, когато купувате зимни чорапи, трябва да обръщате внимание на материала, от който са изработени, тяхната дължина и естествено – стил, който не е на последно място.

В наши дни, за щастие, имаме огромен избор от зимни чорапи, от които можем да изберем най-подходящите за нас!

По какви критерии да изберем правилните зимни чорапи?

Перфектните чорапи за зимата са изработени от висококачествени материали, имащи свойството да задържат топлината. Да усещате краката си влажни не е приятно и здравословно, а това лесно може да бъде избегнато! С идването на месец октомври, трябва да се замислите за преминаване към по-дебелите дрехи, като не забравяте и чорапите!

  • Дължината - да, тя е изключително важна. Чорапите – до глезена, прасеца или пък коляното, имат своите предимства. Първите и вторите са най-подходящи за обувки или маратонки, а тези до коляното се съчетават перфектно със зимни ботуши.
  • Дебелина – колкото по-дебел е чорапът, толкова по-меко ще Ви е на крака, а това може да си осигурите с чифт, имащ по-високо съдържание на вълна.
  • Предназначение – помислете за къде ще са Ви необходими чорапите, а след това – пазарувайте смело!
  • Материал – последен, но не и на последно място. Ако се чудите от какво трябва да са направени зимните чорапи, то в тази статия ще научите!

Вълнени чорапи

Вълната е отличен изолатор, който ще предпази краката Ви дори в най-студеното време. Вълнените чорапи ще поддържат телесната топлина - те са идеални за пътуване, туризъм или просто за у дома. Дори навън да е твърде мокро, вълнените зимни чорапи са водоустойчиви, което означава, че ако обувките Ви се намокрят, то кракът Ви ще остане сух. Чифт хубави, дълги, дебели чорапи, изтъкани от топла вълна и нежна коприна, са перфектните за студения зимен ден.

Вълнени зимни чорапи

Чорапи от мериносова вълна

Този тип вълна се произвежда от кожухчетата на мериносови овце и е в пъти по-добър вариант от традиционната вълна, защото е изключително мека, но и тънка. За зимата, чифт чорапи от мериносова вълна е идеален, т.к. естествените влакна спомагат за запазване на телесната температура и не предизвикват неприятни миризми, дори и след часове носене. Мериносовата вълна е тъкан, която отстранява влагата и извлича потта от кожата, така че дори да се потите повече, краката Ви ще останат сухи.

Кашмирени чорапи

Кашмирът е вид вълна, която е открита и се използва още отпреди стотици години. Извлича се по естествен път, така че няма да се притеснявате за въздействието на синтетичните материали върху околната среда, а благодарение на свойствата си - кашмирът е перфектен изолатор. Чифт чорапи със съдържание на вълна и кашмир е обещание за мекота и топлина през студените дни.

Памучни чорапи

Памучните чорапи са идеални за ежедневно носене, но не се препоръчват за чести дейности на открито и то през студения сезон. Памучните чорапи имат способността да улавят влагата и да я задържат, така че, ако краката Ви се намокрят - то ще останат мокри. Съветваме да запазите памучните чорапи за по-топли дни.

Няколко бонус съвета за избор на най-подходящите чорапи за зимата!

Синтетика – да, заложете на нея. Изберете чорапи от вълна или пък полар, защото дори и да се намокрят, те не губят своите изолационни свойства!

Ако пътувате често и на дълги разстояния, то изберете чифт чорапи, който е с допълнителна защита и омекотяване в областта на ходилата.

Много хора правят грешката да носят няколко чифта чорапи, за да си осигурят повече топлина, но това намалява кръвообращението и постигат обратния ефект.

Шевовете - проверете ги внимателно. Те не трябва да са изпъкнали, за да не предизвикват допълнително триене или раздразнение.

Пожелаваме Ви топла зима с правилно избрания чифт чорапи!

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (2 гласували)

Сподели това