Какво да правим със старите си дрехи

 

Какво да правим със старите си дрехи

Винаги има причина за пазаруване на нови дрехи. Купони, рожденни дни, почивки, работно облекло и още много други. Разбира се това понякога ни разтоварва, все пак това е известната шопинг терапия. Сезона се сменя, магазините обявяват големи намаление на outlet модели, но какво да правим като в гардероба ни вече няма достатъчно място?

Ето няколко варианта какво да направим със старите дрехи:

Рециклиране

Големите вериги го правят, като поставят в магазините си специални кошове където да оставите вашите дрехи.

Рециклиране на стари дрехи

Просто поставете вашите дрехи в коша. Всички текстилни изделия ще бъдат рециклирани, независимо от състоянието им: скъсана тениска, протрити чорапи, износени дънки и дори домашен текстил, като стари чаршафи.

Магазините пращат текстилните изделия до най-близкия завод за рециклиране, като там всичко се разпределя ръчно. Повечето търговски предлагат намаления и отстъпки след връщане на стари дрехи.

През 2016 година Български Червен Кръст започва инициатива с поставяне на контейнери за дрехи в големите градове, както в развитите европейски държави. Продуктите е нужно да бъдат събрани в торба. След преглед една част отиват за преработка, а дрехи които могат да бъдат използвани се изнасят за страни от третия свят в Африка.

Дари на дом за социално слаби

Почти във всеки град има домове за социално слаби хора. Това е една чудесна възможност да зарадвате някой, който няма възможност да си купи. Задължително огледайте дрехите преди да ги занесете. Недопустимо е да носите стари и скъсани дрехи, които няма да могат да се ползват от хората. Ако имате такива ви препоръчваме рециклирането им по горе.

Задължително изперете дрехите преди да ги отнесете на хората. Гарантираме ви, че по този начин наистина ще се чувствате удовлетворени от усмивките и благодарностите на хората.

Продай ги в интернет

Има много сайтове, които предлагат безплатни обяви за хора. Може да ги публикуваш там.

Сайтове за продажба на стари дрехи

За продажбата на дрехите е нужно да се направят добри снимки, всеки съвременен смартфон има достатъчно добра камера, която ще ви свърши работа. Изберете дрехите, които ще предложите и ако имат леки дефекти е добре да ги посочите в обявата. Изгладете ги и ги подгответе за снимки. Може да използвате закачалка или просто да ги постелите върху легло или на пода.

Важно е да опишете точните размери на продуктите, за да не ви ги връщат (често цената на куриерската услуга в двете посоки може да е по висока от цената на продукта).

Това е перфектен метод с който може да финансирате новите си покупки.

Оценка за статията

Оценка: 4.75 / 5 (8 гласували)

Сподели това