Костюмът е всичко, от което се нуждаете този сезон

 

Костюмът е всичко, от което се нуждаете този сезон

Сивотата на ежедневните отговорности никога не прозира толкова силно, както през няколкото месеца преди края на годината.

В края на лятото гардеробът ни преживява шок, може би по­сериозен дори и от психическия и физическия ни. Дори и всяка година да обновяваме есенно­зимния си гардероб в този несигурен преходен момент имаме чувството, че се нуждаем от нов стил, дрехи, които да ни вкарат в сезона със сила и самочувствие,с две думи тотално преосмисляне на гардероба.

Когато започнем да мислим за най­новите тенденции, които да запълнят празнотата през септември, трябва да се замислим относно това, от което наистина се нуждаем. И то рядко е последната разпространила се дрънкулка из блоговете на стил инструкторите и популярните лица от рубриките за street style.

За да не изпадне в криза банковата ви сметка, както и вие самите един месец след като купите неудобни и скъпи обувки, които вече ви се струват грозни, а и прекалено много от Facebook приятелите ви имат същия модел в снимките си, то трябва да започнете да мислите практично. И какво по- ­практично от костюма? Да, старият добре изпитан, идеално изгладен по ръбовете и комбиниран с най- ­качествените ви обувки, които обичате прекалено много, за да сте износили от ползване и не излизат от мода.

Дамските смокинги на Ив Сен Лоран

Свободен и в строги нюанси на есенните цветове, от мастилено синьо и светло сиво до маслинено зелено и шоколадово кафяво. Но няма нищо прекалено строго или ангажиращо в новите предложения при костюмите този сезон. През 2016 година костюмът е достигнал абсолютната свобода и даже каквито и да било строги и остарели разбирания за носенето му са забранени. Женската мода е приватизирала смокинга още от 60те години на миналия век, благодарение на Ив Сен Лоран. Костюмът на работещата жена от 80-те пък е бил неизменна част от модерния гардероб и даващ самочувствие с големите си рамена. А от 90-те насам костюмът е бил преобразуван по хиляди начини, изменяйки представата за това кой и как трябва да го облича.

Ив Сен Лоран

В края на 20-ти и началото на 21 век Том Форд отвърди визията на опасната жена в секси черен костюм, носен на голо, блясък в грима и сияйна кожа, високи обувки и готова да се забавлява. Далече от идеята за професионализъм на работното място и привидна уместност, която се изисква от повечето работещи жени днес. Но с всички възможности в кройката и цветовете, жената почти неизбежно ще намери идеалния за нея костюм, правещ я силна и спокойна на работното място, както и готова за стилна вечер в града.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (2 гласували)

Сподели това