Любимата Венеция

 

Любимата Венеция

Едно нещо е сигурно, Венеция ще ви заплени! Добре е да видите всеки ъгъл. Площади, мостове, музеи, малки магазинчета, безкрайни барове и ресторанти. О, и ако обичате да залагате, не пропускайте прочутото Венецианско казино.

Град на стотици църкви и паметници

Църкви във Венеция

Климат

Лятото във Венеция започва през юни, с постоянни валежи вечерните душове могат да дойдат като много необходимо облекчение от топлината. Също така влажността е доста висока Въпреки това юли и август са върховите туристически месеци и градът става почти напълно резервиран. Въпреки това, най- туристическите месеци са юли и август. Всички хотели се пълнят и гъмжи от хора по забележителностите. Есента и пролетта са приятно топли дни с освежаващо хладни нощи.

Препоръчвае ви да избегнете пиковия сезон във Венеция Най-доброто време за посещение на града е от април до юни или септември и октомври. Януари е най-студения месец през годината, а също така и много дъждовен. Венеция страда от приливи и отливи още от основаването си. Терминът Acqua Alta (висока вода) се използва за описване на явлението, когато нивото на лагуната се издига над нивото на площадите и улиците, причинявайки наводнения. Това се случва нередовно на всеки 4 години. Тогава местното население прави подвижни мостове за да се предвижват по улиците. Снимка

Къде да хапнете във Венеция

Венецианската кухня се характеризира със силни аромати. Традиционните ястия са полента, ориз, треска. Голямо разнообразие от риба, гъска, пиле и гълъби. Пазаруване във Венеция Един от най-старите пазари във Венеция е пазара Риалто.

Близо до моста Риалто се провежда всеки ден без неделя. Винаги е пълен с туристи и местни жители. Освен магазини за сувенири, ще намерите и магазини за големи марки. Сърцето на тези магазини е чрез delle Mercerie, между площад Сан Марко и Риалто. Няма по-добро място за подарък, ако сте на меден месец.

Пазари във Венеция

Транспорт във Венеция

Разбира се, местния транспорт е лодка Вапорето, еквивалентен на автобус. Цената на билета е 6,50€ за един час. Цената на дневния билет е 14 евро. Има и възможност за закупуване на времеви билети от 24, 36, 48, 76 часа. 

Кораб Vaporetto

За ваше собствено удоволствие можете да посетите града от гондола, но имайте предвид, че цената никак не е евтина. За 30 минути обиколка могат да ви вземат около 80 евро, а вечер ценате минава 100 евро, въпреки това преживяването си заслужава.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (7 гласували)

Сподели това