Омекотяване на твърди обувки

 

Омекотяване на твърди обувки

В повечето случаи, когато си купите нови обувки много често са ви неудобни или причиняват пришки и мехури, които да бъдат дори болезнени. В тази статия ще ви разкажем за 2 лесни начина как да ги омекотите бързо.

Начин 1 Омекотяване на обувки с масло или зехтин.

Ако се опитвате да омекотите стари обувки, първо ги почистете добре и премахнете праха и петната. Не използвайте масло преди да се уверите че всяка мръсотия е премахната. След това ги избършете със суха кърпа и те ще бъдат готови за намазване с маслото.

В търговската мрежа се продават най-различни масла за обувки. Нанасянето по външната част на обувките ще подхрани кожата и ще ги направят по-меки. Особено полезно е кокосовото масло.

Ако се чудите какво масло да изберете може да се посъветвате с обущар или продавача в магазина. Проучете добре кой вид ще е по-подходящ за вашата кожа.

олио за обувки

Нанесете първи слой масло и го изчакайте добре да изсъхне половин час. Ако все още обувките стоят мазни, ги оставете още малко време. След процедурата преценете как са омекнали и ако не ви е достатъчно повторете процедурата с още един слой.

Може да почакате по дълго време и да приложите трети последен слой. Ако и тогава са ви твърди пробвайте начин 2.

Друг вариант е да ползвате обикновен зехтин, но той често оставя петна по кожата.  

Начин 2 омекване чрез обуване вкъщи

 Най-добрия начин да омекнат вашите обувки е докато са нови да ги поносите у дома на килима. Продължителното стъпване помага на кожата да омекне и да стане по гъвкава. При първо обуване избягвайте продължителното носене, защото краката ще почнат да ви болят. Започнете с времето да увеличавате продължителността на носене и след време ще почувствате, че тези обувки са точно за вас. Когато ги почувствате достатъчно меки, може да ги носите без ограничение и да се радвате на живота…  Най-важното при новите обувки е да бъдете търпеливи. На кожата и е нужно време за да се пречупи и да омекне. Дебелината на кожата също е важна. По тънката ще омекне по лено и бързо от по-дебелата.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (4 гласували)

Сподели това