Раян Локти загуби водещите си спонсори от модния бизнес

 

Раян Локти загуби водещите си спонсори от модния бизнес

Раян Локти не успя да запази спонсорите си в лицето на Speedo и Ralph Lauren след позорното фиаско на Олимпийските игри в Рио по­ рано този месец. След успешно и безпроблемно до сега сътрудничество между американския олимпийски шампион по плуване и неговите спонсори, той загуби подкрепата им с действията си в Рио.

След компанията за бански костюми Speedo и модния гигант Ralph Lauren, изявления, че се отказват от спонсорство дадоха марката продукти за кожата Syneron ­Candela и японският производител на матраци Airweave. Всичко това се случи, след като по­ рано този месец Локти и съотборниците му излъгаха пред медиите и властите в Рио, че са били ограбени от въоръжена полиция и представиха себе си като невинни жертви на бразилската престъпност. По­ късно лъжите им бяха разобличени и се разбра,че не само не са били ограбени, а и те самите са влезли с взлом и изпотрошили бензиностанция в нетрезво състояние.

Раян Локти

Опитите им да прикрият вандализма и да се разминат със закона в чуждата държава, като се представят за добри американци бяха посрещнати с критики от всички медии и предизвикаха същински скандал. Затова и мигновено разрушената репутация на 12­ кратния олимпийски медалист подтикна въпросните луксозни модни марки да поставят под въпрос бъдещо спонсорство за спортиста. Като повечето спортисти от неговия ранг и известност, Локти можеше да се похвали със завидни суми, идващи от въпросните компании.

Прекратени договори със Speedo

Най­ много ресурси е отделяла за спортиста компанията Speedo, от която направиха официално изявление по въпроса. От него стана ясно, че въпреки успешното и изпълнено с победи десетилетие заедно с Локти като важна част от отбора на Speedo, не биха могла да продължават да подкрепят някой, който с действията си противостои на всички ценности на компанията.

Локти от своя страна каза, че уважава решението на марката и й благодари за сътрудничеството, което наближаваше края на 10­ годишния договор, сключен през 2006 г. От своя страна американското легендарно име Ralph Lauren премахна всички промоционални снимки от кампанията с Локти от сайта си. Марката съобщи, че спонсорството е било само за периода на Олимпийските игри и договор няма да бъде подновяван в бъдеще. Въпреки това марката ще продължи да подкрепя американския олимпийски и параолимпийски отбор по плуване.

Колко е спечелил спортиста?

Forbes изчисли, че от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Локти е спечелил около 2 милиона долара от спонсорикато Gillette, Nissan, AT&T и Gatorade. Представянето му в Рио не успя да достигне висотата на предишното, но въпреки това според Forbes той е трябвало да прибере между 1­ и 2 милиона долара.

Раян Локти

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (3 гласували)

Сподели това