Тъмните тонове в грима подчертават есенните тенденции

 

Тъмните тонове в грима подчертават есенните тенденции

Напоследък всички трендове намират отражение в това, което показват популярните интернет личности в профилите си в Instagram. От тях тръгват редица дръзки идеи, а дизайнерите буквално “следят” своите нови музи онлайн.

Дългата популярност на телесните и земни нюанси в облеклото беше съпроводена от появата на нашумели Instagram и You Tube звезди от сферите на грима и стайлинга. Хиляди потребители следят и се възползват от съветите на професионални или самоуки гримьори онлайн, посредством формата на кратки видео уроци. А вариациите на грим в телесни, полунезабележими цветове, контур и акцент върху очната линия завладяха идеите на повечето момичета в последните години.

Сега дойде времето за нови интерпретации на популярния тренд и те се очертават логично в прехода към все по­тъмни и дръзки цветови комбинации. Макиажът се издига на по­високо ниво и все повече опитват да постигнат съвършената визия от домовете си в ежедневието. Смелите този сезон знаят, че ще заложат на по­тъмни устни от всякога. Опушеният грим е нищо пред избора от наситени опушени тъмни нюанси на любимите ни червила. Редица дизайнери показаха акцент върху черните или тъмно кафяви устни, които от своя страна контрастираха или бяха в един тон с дрехите.

Модното ревю на Marc Jacobs

Marc Jacobs облече моделите си в дълги влачещи се рокли и поли, разширени и преекспонирани крачоли и ръкави в черно, тъмно лилаво, сиво и синьо. Черното им червило седеше сурово и неподправено, заедно с изрусените им вежди и завършваше мрачния силует.

Marc Jacobs

В Милано Marni показаха модерен микс от познати есенни цветове като бежово при панталоните с ръб, а винено и алено червено преплетено с тъмносиньо за роклите и блузите с буфан ръкав. Раздвижените комбинации на топли и студени цветове, обемни и прави силуети бяха съпроводени от подобаваща минималистична визия за грима. Студенината на наситено тъмното червено червило и гланцовия му ефект рефлектираха в големите перли на обеците на моделите.

В крайна сметка остава всеки сам да реши колко действително е готов да рискува с тази визия и готови ли сте да оставите останалата част от лицето си почти напълно лишена от цвят за сметка на изпъкващите тъмни устни. Можете да избирате и между матовия ефект или стилизирания блясък на червило с течна основа.

Гримовете на Кайли Дженър

Кайли Дженър

Миналия месец самата Кайли Дженър пусна серия матови червила с металически блясък в студени нюанси. Те са само част от получилата огромна популярност едноименна компания за гримове Kylie Jenner Cosmetics, която 19 ­ годишната Кайли създаде в чест на голямата си страст­ гримирането.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (2 гласували)

Сподели това