Как да подредим гардероба?

 

Как да подредим гардероба?

Извадете всички дрехи и аксесоари от гардероба. Поставете ги на леглото или на пода и започнете да ги сортирате. Може да свалите от закачалките дрехи, които не носите и да ги сгънете на купчина. Продължете с колани и други аксесоари, ако има такива.

Това което трябва да оставите в гардероба си са само дрехите, които носите ежедневно и които ви стават, а също така и се побират в наличното пространство. Изберете кои дрехи ще запазите и кои вече не са ви нужни. Няколко идеи за тях може да видите с предната статия. Една от тях е рециклирането на дрехи.

Трябва да премахнете дрехи които няма да носите известно време и не са подходящи за сезона. Ако е лято, може да съхраните зимните си дрехи на друго място за да се освободи пространство в гардероба, а ако е зима, да съхраните летните си тениски или рокли също на друго място.

Може също така да запазите дрехи които са със сантиментална стойност за вас. Подарък от любим човек, пуловер, който е изплела баба ви или тениска на любим футболен отбор, която вече не ви става. Сведете дрехите със сантиментална стойност до минимум, все пак дрехите трябва да се носят, а не да стоят в гардероба. Вече трябва да сте решили кои дрехи ще съхраните.  

Почистете гардероба

Почистете вътрешната част с универсален почистващ материал, който ще премахне и евентуално праха и миризма на застояло.

почистване на гардероб

Сега е момента да направите промяна на рафтовете, ако имате нужда от повече място.

Време е да подредите гардероба

Започнете да прибирате дрехите, като ги поставяте на закачалки. Избирайте еднакви закачалки, за да се спести място, като най- подходящи за дървените закачалки.

закачалки

Тук много е важна организацията, а ето и няколко предложения от нас:

  • Организирайте дрехите си по сезон.
  • Организирайте дрехите си по вид – може да ги разпределите като започнете с тениски, продължите с дънки и пантолони и завършите с връхни облекла.
  • Организирайте дрехите си по цвят – ако имате любими цветове е най-добре да ги подредите като ги поставите там, където ще са ви най удобни.
  • Организирайте работните и ежедневните си дрехи. Отделете ги за да може сутрин да са ви на лесно място и да не закъснявате за работа, а в неделните сутрини да обличате направо ежедневните ви дрехи.

След като приключите с дрехите на закачалки е време да продължите с останалите, които ще приберете сгънати. При тях също може да спазвате горните правила.

Подредени дрехи

Не губете място, може под дрехите на закачалки да поставите пластмасови кошчета където да съберете дребни аксесоари или колани.

Напълно подреден

Вече сте готови, направете крачка назад и се насладете на вашия подреден и организиран гардероб. Надяваме се да сте го направили по ваш вкус и лесно да откривате цялото му съдържание. Това което остава е да се опитате да поддържате гардероба си така, и от време на време да го почиствате, за да не се налагат големи промени отново.

Оценка за статията

Оценка: 5 / 5 (7 гласували)

Сподели това